Dat je in een slaapkamer alleen een bed, kast en nachtkastje zette is al lang verleden tijd. Tegenwoordig willen we de slaapkamer ook inrichten als een sfeervolle, persoonlijke ruimte. In de meeste slaapkamers is de ruimte voor extra spullen echter wel beperkt. Dus je moet slim met je accessoires omgaan.

Creëer ruimte voor accessoires met een fotoplank

Een fotoplank is ideaal om leuke spulletjes in de slaapkamer op te zetten. Hij neemt geen vloerruimte in en is meestal niet zo heel diep, dus kan ook makkelijk boven het hoofdeinde van je bed geplaatst worden.

Anders dan de naam doet vermoeden, is een fotoplank ook al lang niet meer alleen voor foto’s. Natuurlijk kunnen deze er in mooie lijstjes op, maar op een fotoplank kun je zoveel meer spullen kwijt.

Planten in je slaapkamer

Planten in je slaapkamer zorgen voor een gezond binnenklimaat en geven sfeer. Er zijn ook speciale planten die je nachtrust bevorderen.

Zet planten in kleine potjes op de fotoplank en je voegt een stukje natuur toe aan je slaapkamer. Dit kan van alles zijn, van kleine cactussen tot orchideeën, of de slaap bevorderende Kaapse Jasmijn. Heel leuk is het om voor hangplantjes te kiezen. De lange hangende stengels geven een speels effect en een leuk hoogteverschil. Combineer ook gerust meerdere fotoplanken boven elkaar. Zo krijg je je eigen mini wandmeubel.

Ereplaats voor verzamelingen en boeken

Wat ook leuk is, is om de fotoplank te gebruiken voor verzamelingen. Zorg alleen wel dat je de plank niet te vol zet, dat ziet er al snel rommelig uit.

In een slaapkamer mogen je favoriete boeken natuurlijk ook gezien worden, of juist boeken met een bijzondere kaft. Of maak een collage van fotolijstjes van bijzondere momenten in jouw leven. Zo geef je een echt persoonlijk gevoel aan jouw slaapkamer.

Fotoplank voor sfeer

Een ander leuke vulling voor je fotoplank zijn natuurlijk de speciale slaapkamer sfeermakers. Romantische waxinelichthouders, geurstokjes in een mooie standaard, of smalle vaasjes waar je losse takjes bloemen in kunt zetten. Zo geef je je slaapkamer instant een romantisch sfeertje. Laat de kleuren van de spullen op de fotoplank terugkomen in de kussens op je bed, of op je dekbedovertrek en je creëert een mooi geheel.

Durf te experimenteren

Fotoplanken zijn tegenwoordig helemaal trendy en dat heeft als voordeel dat je heel veel keuze hebt. Standaard fotoplanken zijn natuurlijk prima, maar andere materialen kunnen juist perfect bij jouw slaapkamer passen. Stoere steigerhouten planken opgehangen met leren banden, betonnen of betonlook planken, industriële boorden met een ophangsysteem van steigerbuizen of metaal, of juist landelijke houten planken. 

Zo kun je de interieurstijl van de rest van je huis ook in je slaapkamer doortrekken en kom je helemaal tot rust in jouw persoonlijke slaapkamer.

Bron: atmyhome.nl

Geef een reactie

Post Navigation