In veel toonaangevende woonbladen en programma’s zie je het weer overal opduiken. Een lambrisering is hip!

De nieuwe generatie ontwerpers en stylisten hebben de lambrisering helemaal herontdekt en dat is terecht. Oude paneeldeuren of steigerhouten planken kunnen een tweede leven krijgen als lambrisering, of wat denk je van een lambrisering van verf? Er is heel veel mogelijk.

Je hal is meestal het eerste wat je ziet als je binnenkomt en verdient wat extra aandacht, zodat je meteen bij binnenkomst ook echt het thuisgevoel krijgt. Met een lambrisering deel je de ruimte optisch op in verschillende vlakken, wat een ruimtelijk gevoel geeft.

Bovendien geeft het extra ruimte om wat leuke blikvangers op te zetten, of je kunt er een kapstok, schoenenkast, of zelfs een bankje in verwerken!

Lambrisering, perfecte concealer voor schoonheidsfoutjes

Een muur in de hal heeft meestal een hoop te verduren. Schoenen worden er tegen uitgeschopt, je stoot er tegen en dit kan allemaal kleine of grote beschadigingen geven.

Als je muur erg beschadigd is, dan kun je hem natuurlijk opnieuw laten afwerken, maar daar zit een behoorlijk prijskaartje aan. Een goedkopere optie is, om hem zelf te bedekken met een lambrisering van hout. Hier heb je de prijsklasse helemaal zelf bij in de hand. Je kunt paneeldeuren of kastdeuren hergebruiken, meubelplaat bij de bouwmarkt halen, nieuwe houten panelen plaatsen, maar allemaal hebben ze het grote voordeel dat je meteen niks meer van de schoonheidsfoutjes op je muur ziet.

Leuk kleurtje verf of beits erover en je hal ziet eruit als nieuw!

Praktische lambrisering

Je kunt de lambrisering direct tegen de muur plaatsten, zodat het maar een paar centimeter uitsteekt, maar zodra je het iets dieper maakt, ongeveer 10 cm, kun je er leuk wat fotolijstjes, of kleine vaasjes op te zetten. 

Wil je meteen extra opbergruimte voor de minder mooie spulletjes in je hal? Maak de lambrisering dan nog wat dieper. Als je handig bent kun je er dan zelfs kastjes in maken. Zo berg je de spullen die je niet wilt zien op in de kast en de blikvangers zet je bovenop de lambrisering.

Ben je echt handig, maak dan een schoenenbankje vast aan je lambrisering en verf alles in dezelfde kleur. Zo wordt je lambrisering echt een functioneel onderdeel van je hal.

Lambrisering met verf

Helemaal van nu en ook nog eens de makkelijkste manier om een lambrisering te maken, is met verf.

In je hal hoef je het niet alleen bij het verven te laten. Je kunt er ook nog een praktische kapstok in verwerken. Dit doe je door een sierlat precies op de overgang tussen de twee kleuren verf te schroeven. Aan de sierlat kun je kapstokhaken schroeven, zo heb je een lambrisering en kapstok ineen!

Een lambrisering met verf hoeft niet per se door een strakke lijn van elkaar gescheiden te worden. Juist een speelse overgang geeft een modern, hip effect. Het enige wat je nodig hebt, zijn twee verschillende kleuren muurverf en wat creativiteit!

Bron: renovatienieuws

Geef een reactie

Post Navigation