Ben je bezig met een verbouwing? Hoe zit het dan met jouw deur? Wat ga je daar nou mee doen? Een nieuwe deur is zelden het eerste waar je aan denkt bij een verbouwing. Maar vergis je niet, ook de deur heeft een bepaalde bijdrage bij de uitstraling en sfeer van jouw huis. Toch wordt deze vaak over het hoofd gezien of niet aan gedacht. Het is ook vaak genoeg iets wat mensen laten liggen. Wanneer je er aan het eind van de verbouwing aan denkt ben je al uitgeput en heb je al zo veel geld uitgegeven dat je besluit om er gewoon een nieuwe laag verf overheen te gieten. Ben je hiertoe zelfs niet in staat, dan laat je de deur zoals die is.

Maar wat kun je doen als je een totaal oud en versleten deur hebt, die je niet zo wilt laten liggen? Het is nu eenmaal zo dat elk materiaal op den duur aan het eind van zijn levensduur is, dit geldt dus ook voor deuren. Het is zonde als alles na de verbouwing er geweldig uitziet, op de deur na. In dit geval kun je ervoor kiezen om de oude deur weg te doen en een simpele voordeur te kopen. Je kent ze wel. Je gaat de winkel in en ziet verschillende deuren waaruit je eentje kunt kiezen, de standaard deuren. Maar je kunt er ook voor kiezen om een voordeur op maat te kopen. Dit geeft je huis nou net dat extra’s. Niemand met dezelfde deur als jij.

De standaard deuren

Bij verschillende bouwmarkten kun je allerlei soorten leuke voordeuren zien. Je kan heel makkelijk alle soorten langslopen en het model uitkiezen welke jij leuk vindt. Het leuke aan de bouwmarkten is dat ze op deuren vaak genoeg kortingen hebben. Zo hoef je na de verbouwing niet een kapitaal aan de voordeur uit te geven. Ook op het internet kun je makkelijk voordeuren vinden. Je kunt deze makkelijk bestellen en laten leveren. Ook online heb je vaak kortingsacties. Houdt dus de kortingsacties in de gaten indien je ervoor kiest om een standaard deur te kopen. Ondanks deze deuren mooi kunnen zijn is het minpunt dat anderen precies dezelfde deur kunnen hebben als jij, net iets minder speciaal dus. Dit betekent echter niet dat de sfeer en uitstraling van je huis er per definitie minder op wordt.

Een voordeur op maat kopen

Wil je net iets extra’s doen? Dan kun je ervoor kiezen om een voordeur op maat te kopen. Je hebt dan alle vrijheid in het kiezen van het uiterlijk van de deur. Zo kan je iets laten maken door een timmerman dat past bij de sfeer en uitstraling die jouw huis heeft. Zo kleed jij je huis tijdens de verbouwing helemaal aan naar jouw smaak. Je staat vrij in het kiezen van de kleuren en het materiaal. Zo zal je altijd horen: “Zeg, waar heb jij deze deur vandaan?”. Waarop jij dan antwoordt: “Heb ik zelf ontworpen!”.

 Bron: 123verbouwen.nl

Geef een reactie

Post Navigation